Om Lappo

Lappo är en ca 8 kvadratkilometer stor ö som hör till Brändö kommun. På Lappo finns ca 30 åretruntboende som livnär sig, förutom på det som håller samhället igång, som sjömän, lärare, fiskodlingsarbetare och hantverkare. Sommartid ökar antalet boende tack vare sommarlappoborna.

På Lappo finns butik, postombud, restaurang (sommartid), gästhamn för 90 båtar samt Skärgårdsmuseet , som visar skärgårdslivet förr.  Lappo DiscGolfPark , en 18-håls A1-klassad bana finns också här. Följ Lappo DGP på Facebook.

Men det bästa vi har att erbjuda Dig är naturen! Njut av stillhet och tystnad i genuin skärgårdsmiljö. Varje årstid har sin charm; Våren med alla sina gröna nyanser då naturen vaknar till liv, sommaren med sol och bad, hösten då naturen visar alla sina underbara färger, eller kraften i en riktig höststorm, och vintern då naturen återhämtar sig och vi kanske får möjlighet att åka skridsko på isen.

Lappo är paradiset om du tycker om att strosa runt i naturen. Vi har en ca 5 km lång markerad naturstig, men på Lappo kan du vandra dit andan faller på, det är ändå aldrig svårt att hitta hem!

Eftersom Lappo ligger lite “mitt i” passar det som utgångspunkt för “öluffing”. Hyr en cykel, packa eller beställ en lunchkorg och ta en tur över till någon av grannöarna; Asterholma, fasta Brändö, Björkö, Kumlinge eller Enklinge.